Nyskabende out of home for musikelskere

Hvilke musikere har påvirket dig?

Har musik spillet en rolle i udformningen af, hvem du er?

Hvilken musik er du lavet af?

Det er de spørgsmål, du bliver konfronteret med, når du står over for denne nyskabende interaktive outdoor kampagne “Billboard Yourself”, skabt af Billboard Magazine i Brasilien og Almap BBDO.

I første del af denne interaktive outdoor installation, kan man som bruger vælge blandt en større gruppe kendte musikere, så som Bono, Marilyn Manson og Eminem. Afhængigt af hvem man vælger kommer der efterfølgende et pixeleret billede frem af personen. Når man tager et nærmere kig på det pixelerede billede af f.eks. Bono, vil man opdage at hver pixel består af de personer/musikere, der har inspireret denne kunstner.

I anden del af oplevelsen kan du selv vælge dine favoritkunstnere/inspirationskilder, hvorefter installationen opretter et pixeleret billede af dig bestående af dine egne personlige influenter.

Direktør for Posterscope og outdoor specialist, Christian Skipper udtaler om denne udvikling inden for Outdoor: ”Outdoor markedsføring har historisk set været synonymt med dækning og frekvens. Men i takt med den teknologiske udvikling er outdoor nu i højere grad også involvering, underholdning og aktivering. Faktisk har vi markeret dette paradigme skift med at omdøbe mediegruppen fra Outdoor til Out of home.”

På spørgsmålet om, hvornår vi ser interaktive outdoor kampagner i Danmark, siger han: ”Vi må nok indse, at interaktive billboards aldrig bliver en realitet i Danmark. Den trafikale lovgivning er meget skrap, og det er pt. simpelthen ikke tilladt at sætte bevægelige medier op på den måde, da det ifølge lovgiverne vil distrahere trafikken for meget.  Dog kan man godt forstille sig interaktive billboards opsættes på jernbane stationer, indkøbscentre o. lign. indenfor en kort årrække.”

Kampagnen “Billboard Yourself” vandt tidligere på året en Gold Clio og har lige vundet Grand Prix for outdoor kampagner på Cannes International Advertising Festival.

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: