Product Placement – kan det dræbe et brands image?

Product placement er en effektiv måde, at skabe opmærksomhed omkring sine produkter. Hollywoodstjernernes italesættelse eller brug af produktet kan ideelt set starte en trend omkring produktet og brandet, hvilket øger salget og populariteten.  Sex and the City, serien såvel som filmene, er blevet kritiseret for deres helt ekstreme brug af product placement, men trods kritikken, lader det ikke til at selve produkterne har fået andet end positiv opmærksomhed ud af miseren. Skomærket Manolo Blahnik har om noget brand opnået offentlig opsigt siden seriens launch tilbage i 1998 og præsentationen af Mercedes-Benzs nye GLK i den første film, var en opsigtsvækkende product placement af en vare, der endnu ikke var på markedet.

Et brand der dog umiddelbart synes at lægge under for en konsekvent negativ product placement de seneste par år, er det eksklusive bilmærke Porsche, påpeger brandchannel.

Før i tiden har Porsche formået at brande sig selv som en bil for de rigtige mænd. For de unge i 90’erne var det den mutte rigmandssøn og bad boy Dylan McKay (Beverlyhills 90210), der gjorde Porsche den fortrukne bad boy bil. I 1950’erne var det Hollywood-ikonet James Dean, der, med den samme mutte og virile råhed, promoverede brandets maskuline profil. Selv hans tragiske død i en Porsche syntes ikke at afspejle sig negativt i brandets omdømme – tværtimod.

I de seneste år har brandet dog gået fra at være indbegrebet af Bad Boy, damer, fart og spænding til i Hollywood at være en bil, hvis ejermand højst sandsynligt er en arrogant, selvoptaget mand, hvis sociale færdigheder kan ligge på et meget lille sted, som fx Alec Baldwin i It’s Complicated, Ray Liotta i Hannibal og Kevin Bacon i Hallow Man.

Showtimes serie Californication kunne være et muligt comeback for brandet, der med den dameglade forfatter i sin splinternye men snavsede og ramponerede Porsche, bringer lidt bad boy attitude fra old school skuffen tilbage til brandet.

En yderst vigtig pointe er dog, at selvom Porsche har fået et ”negativ” image i deres product placement i de seneste år, så lå Porsche i 2009 (for 5. år i træk) i toppen af listen over de mest attråværdige bilmærker i USA:

1. Porsche

2. Jaguar

3. Cadillac

(Se hele artiklen her)

Så måske er pointen omkring product placement den samme som ved WOM (se tidligere blogpost): selv negativ opmærksomhed er positiv opmærksomhed.

Advertisements
Tagged , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: