Online-handel truer salget i butikker

Internettet har stor indflydelse på folks hverdag både arbejds- og familiemæssigt. Dette skyldes ikke mindst de mange anvendelsesmuligheder, men i lige så høj grad internettet udbredelse. Internettet er udover computere, nu også integreret i spilkonsoller, TV og mobiltelefoner. Således har 9 ud af 10 internetadgang i hjemmet og dertil kommer dem, som også har internetadgang på arbejdet.

Internettet anvendes i stigende omfang til praktiske gøremål og er blevet en naturlig del af mange familiers hverdag. Så det er naturligt at almindelige butikker mister omsætning til nethandelen. Dette er især kickstartet efter recessionen, hvor flere forbrugere ønskede at reducere de økonomiske konsekvenser ved at sikre den laveste pris på forbruget. I dag sker hver tiende dankort-transaktion på internettet og til sammenligning var andelen blot omkring 6 % i 2008. Ifølge Foreningen for Distance- og Internethandel vil op mod halvdelen af alle indkøb foregå over internettet om bare 5-10 år. Udviklingen ser altså ud til at fortsætte – spørgsmålet er bare med hvilken styrke og fart!

Nethandel kan altså ikke længere betragtes som et nichemarked. Derimod kan nethandlen forventes at have indflydelse på hele butiksstrukturen i Danmark, hvis udviklingen fortsætter. Det vil specielt ske i takt med, at en ny generation af unge forbrugere, som er vokset op med internettet, tager over. Hertil vil udviklingen i teknologien fortsætte, så mulighederne og oplevelserne ved at handle online, bliver bedre og større.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: