Ny top 3: Location, Location, Location

Så er jeg “checket-ind” på Carat Deep Blue, som har den perfekte beliggenhed på Pilestræde – men er det virkelig nødvendigt at informere alle mine venner om det? Det upcoming fænomen geo-tagging spreder sig med lynets hast, og behovet for at give en hurtig status-update er nu suppleret med den populære placerings-update.  Buzz’en omkring lokationer og en stigende brug af GSP i smartphones har udløst denne trend.

Nu er det blevet Facebook’s tur. Som en stærk konkurrent til Foursquare, Gowalla, Brightkite og Google Latitude tilbyder Facebook nu sin nyeste applikation Facebook Places. Ligesom de andre services kan du lave ”check in” på et hav af lokationer og promovere hvilke events, koncerter, restauranter og fester du tager til – måske dine venner er det samme sted? Facebook Places rates til at blive en kæmpe succes, og Facebook selv er ikke i tvivl om hvorfor: ”Med introduktionen af Facebook Places er teknologien henover natten blevet tilgængelig for over 500 mio. mennesker, og hvad vigtigere er: Alle dine venner er der også allerede”.

Geo-tagging er nu ikke kun attraktivt for os brugere. Facebook og virksomheder har hurtigt fået øjnene op for en ny form for viral markedsføring, hvor restauranter, cafeer, museer og andre steder kan reklamere med, at du og dine venner besøger dem tit – opret en event ”Happy Hour på Hard Rock, kl. 20-21” og få den markedsført gennem dine kunder, perfekt troværdig løsning! Hos Foursquare kan du endda blive udnævnt som ”Borgmester” hvis du er lokationens bedste kunde (defineret som den der har checket ind flest gange). Specielt Starbucks er hoppet med på den bølge.

Men, men, men… Denne trend har selvfølgelig udløst en modtrend. Statusopdateringer er én ting, men lokationsopdateringer beviser, hvad du faktisk foretager dig. Med konstante updates kan dine venner og familie følge dig døgnet rundt, og se om du faktisk overholder de aftaler, du laver. Hvorfor har du ”checket-ind” på Custom House, når du skulle have været til fødselsdag i Slagelse? Tænk dig om, indstil dine privatindstillinger og overvej om du virkelig gerne vil være en del af det nye overvågningssamfund?

Når det nu er sagt, så kan placerings-updates være en ideel mulighed til at bryde den triste tendens, hvor alt kommunikation sker online, gemt bag skærmen. Så opdatér og kom ud og mød dine venner i den virkelige verden!

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: