Google Offers er nu en realitet

Som vi fik nys om i januar, så er Google nu klar med en konkurrent til Groupon, efter at det ikke lykkedes dem at købe Groupon for over 30 milliarder kroner.
Google Offers, som den nye service hedder, startede i Portland, men de har allerede spredt sig til østkysten af USA. På sigt vil Google sikkert også give konkurrence til den efterhånden lange liste af danske firmaer, der har taget den nye og meget indbringende forretningsmodel til sig.

Konceptet er identisk: På et døgn skal tilstrækkelig mange købe en rabatkupon for at aktivere et attraktivt tilbud. Det fordrer så, at forbrugerne spreder budskabet i deres eget netværk.

Dansk Erhverv og Forbrugerrådet kritiserer dog det populære koncept og kalder det udnyttelse af ubetænksomme forbrugere.

“De her platforme har en række ufine markedsføringsmetoder indbygget i konceptet. De udnytter, at forbrugerne er mindre kritiske over for budskaber fra deres venner, og de spekulerer i, at rabatkuponerne går i glemmekassen ved at operere med en meget kort betænkningstid og gyldighedsperiode”, siger jurist i Forbrugerrådet Tina Dhanda til Politiken.

Mange af de daglige deals der bliver tilbudt i Danmark forstår dog ikke rigtig at udnytte lige denne funktion og sætter normalt en ret lav antals-barriere. Dette gør, at færre personer dermed deler tilbuddet i deres netværk, fordi de ikke har incitament til det og markedsføringspotentialet bliver mindre. Men selv på trods af det kan konceptet være stor succes for de deltagende virksomheder, men især de virksomheder der fungerer som mellemled tjener styrtende.

Kilde: mashable.com

Advertisements
Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: