Facebook har store planer for ny musiktjeneste

Det lader til, at Facebook, efter at have konsolideret sin position i tre store Internet sektorer – detailhandel, nyheder og spil – nu også er ved at blive seriøs omkring musik.

Det rygtes nemlig at Facebook er ved at lægge sidste hånd på at integrere diverse musik-tjenester i deres system, som bl.a. vil føre til et ”music-dashboard”(instrumentbræt) fyldt med streaming-tjenester. En fane i venstre kolonne på din Facebook Startside vil således føre dig til et musik- instrumentbræt, der bl.a. vil omfatte Spotify og eventuelt også andre musikalske streaming-tjenester. (Ifølge GigaOm.)

Spotify, som er Europas mest populære streaming service for musik, har arbejdet med de amerikanske musikproducenter for at muliggøre denne integration med Facebook.
Spotify gør det allerede muligt for sine brugere at dele oplysninger på Facebook, om hvilken musik de lytter til via tjenesten, men integrationen vil styrke denne sammenhæng.

”Instrumentbrættet” med musik kan i sidste ende inkludere både Pandora, Turntable.fm, SoundCloud og iTunes, i tillæg til Spotify, og dermed præsentere et udvidet øjebliksbillede af alle de musiknumre, du har gemt i dine konti hos disse respektive tjenester.

I et samfund hvor vi altid er ”connected”, er ideen om at downloade og købe musik nemlig langsomt ved at vige til fordel for ideen om at “abonnere” på et kæmpe bibliotek af musik. Facebooks musikplaner kan på længere sigt være rettet mod en udnyttelse af netop denne fremtid. På den kortere bane er fordelene i det integrerede instrumentbræt, og streaming fra andre tjenester, at Facebook brugere bliver på Facebook i længere tid af gangen, og dermed bliver eksponeret for endnu flere reklamer.

Ping, fra den smule jeg har sat mig ind i det, giver et lignende niveau af social interaktion. Det kan fortælle mig, dels hvem mine venner synes er cool og top 10 favoritter af mennesker i min sociale graf. Desværre gjorde Apple det ikke helt godt med Ping, og jeg synes Facebook er på vej til at blive en værdig udfordrer – uden selv at skulle beskæftige sig med pladeselskaberne.

Hvad musik-dashboardet kan omfatte:

  • Anmeldelser af hvad dine venner lytter til, herunder om nogen af ​​dem er lytter til ting, som du har anbefalet, eller som du kan lide.
  • Få anbefalet sange baseret på, hvad dine venner lytter til, samt links til at afspille dem.
  • En liste over, hvilke sange der er mest lyttet til blandt alle dine venner.
  • En liste over hvilke album der er mest populære blandt alle dine venner, med albumbilleder inkluderet.
  • En liste over, hvad dine venner har lyttet til for nyligt.
  • En “Happening now ticker” i øverste højre hjørne af skærmen, der vil sammenfatte alle de nyeste ting, der sker i musikverdenen, som er relevante i forbindelse med dine musikinteresser.
Advertisements
Tagged , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: